Χειρουργός Οφθαλμίατρος Νικόλαος Βαρβαγιάννης

Σπουδές

Είμαι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας πρώτα ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Βιολογικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΕΚΠΑ).

Ειδικότητα

Ειδικεύτηκα στην Α’ Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου του “Ερυθρού Σταυρού”, νοσοκομείου αναφοράς στην Οφθαλμολογία, γνωστού για το μεγάλο αριθμό τακτικών και έκτακτων οφθαλμολογικών περιστατικών. Εκεί κλινικά έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στη διάγνωση και αντιμετώπιση του γλαυκώματος και των παθήσεων της ωχράς κηλίδας. Επεμβατικά απέκτησα σημαντική εμπειρία στη μικροχειρουργική του προσθίου ημιμορίου (επεμβάσεις καταρράκτη, πτερυγίου, βλεφάρων κ.α.) και στην εφαρμογή LASER (Argon, YAG και SLT).

Εμπειρία

Από το 2005 συνεργάζομαι με το “Ερευνητικό & Θεραπευτικό Ινστιτούτο ΟΦΘΑΛΜΟΣ”. Εκεί, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Σπύρου Γεωργαρά, ασχολήθηκα με την προεγχειρητική μελέτη των επεμβάσεων καταρράκτη και των διαθλαστικών επεμβάσεων (LASER) καθώς επίσης και με τη μελέτη διάγνωσης και παρακολούθησης των γλαυκωματικών ασθενών του Ινστιτούτου. Απέκτησα δε σημαντική εμπειρία ως βοηθός χειρουργός του καθηγητή σε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων προσθίου ημιμορίου.

Από το 2014 είμαι συνεργάτης της Α’ Οφθαλμολογικής κλινικής του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ.

Από 28/4/2015 είμαι μέλος του δικτύου συνεργαζομένων ιατρών του ομίλου Βιοϊατρική – FONEMED.