προεγχειρητικός έλεγχοςΟ προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει 4 στάδια:

  • Επιλογή των υποψηφίων που πληρούν τις ιατρικές προϋποθέσεις της επέμβασης.
  • Ενημέρωση σχετικά με την επέμβαση.
  • Πρόταση της/των επιλογών.
  • Απόφαση του υποψήφιου.

Η laser διαθλαστική χειρουργική είναι παγκοσμίως η πιο δημοφιλής εκλεκτική επέμβαση. Δηλαδή μια επέμβαση που, χωρίς να είναι απαραίτητη (καταρράκτης, bypass, κάταγμα), έχει το υψηλότερο ποσοστό ευχαριστημένων ασθενών από κάθε άλλη εκλεκτική επέμβαση. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία ιατρική παρέμβαση που να μην έχει αντενδείξεις ή πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών και κυρίως των τελευταίων ετών είναι σημαντικές και εντυπωσιακές, απαιτούν όμως προσοχή και σύνεση πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Για να επιτευχθεί το βέλτιστο οπτικό αποτέλεσμα αλλά και υποκειμενική ικανοποίηση, πρέπει να προηγηθεί μια ενδελεχής προκαταρκτική αξιολόγηση. Αυτή αποτελεί ένα βήμα ίσως το ίδιο σημαντικό με την ίδια την επέμβαση.

Προεγχειρητικός έλεγχος - όλες οι εξετάσεις

Ο προεγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει:

Προεγχειρητικός έλεγχος

Με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου, ο οφθαλμίατρος αποφασίζει αν είναι ασφαλής η οποιαδήποτε διαθλαστική επέμβαση και προτείνει την καλύτερη προσέγγιση, εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή.

LASIK - femtoLASIK

LASIK - femtoLASIK

Η τεχνική LASIK αποτελεί τη δημοφιλέστερη τεχνική διαθλαστικής χειρουργικής με laser. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1991 και από τότε περίπου 30.000.000 ασθενείς έχουν υποβληθεί στην επέμβαση αυτή. Είναι κατάλληλη για διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστι...
PRK - transPRK

PRK - transPRK

Η PRK (φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή) είναι η πρώτη τεχνική διόρθωσης μυωπίας με laser που εφαρμόστηκε το 1988. Παρόλο που η ανάρρωση διαρκεί λίγο περισσότερο σήμερα χρησιμοποιείται σε ένα σημαντικό ποσοστό των διαθλαστικών επεμβάσεων. Προσφέρει πλεονεκτ...